tisdag 12 mars 2013

Massor av dropp.....mår dåligt


Klockan 17.30 igår ringde de från uppvaket på djurkliniken och ville att jag skulle komma in för Vera var mycket orolig. Robban fick åka eftersom han befann sig betydligt närmare djurkliniken än vad jag gjorde. Resan tar cirka 1,5 timme med pendel och buss härifrån. 

Vera hyperventilerade när han kom dit och det dröjde länge innan hon lugnade sig något. De fick vara kvar till klockan 20.00 då djurkliniken stängde. Veterinären ansåg att det var bättre att Vera åkte hem där hon skulle känna sig tryggare än att hon skulle transporteras vidare till Bagarmossens djursjukhus. Robbans flickvän Cilla  körde dem hit hem.

Operationen hade gått bra. Hon hade livmoderinflammation samt en stor cysta på ena äggledaren. Däremot hade hon fått hjälp med andningen under narkosen eftersom hon hade svårigheter med att andas själv..

Vera har sovit eller snarare inte sovit alls inne hos sonen i natt. Precis före hemfärd fick hon en smärtlindrande spruta men hon har haft ont och fortfarande varit mycket orolig. Robban hade ett snack med veterinär i natt. 

I morse fick hon smärtstillande tabletter som veterinären skickat med. Klockan 07.30 åkte en medtagen Vera och en mycket trött Robban tillbaka till djurkliniken med djurambulansen. Vera behövde tillsyn och en hel del dropp. Robban får vara hos henne hela dagen.


kl 15.00

Vera är nu inne på sin tredje liter dropp. De tvingade i henne lite burkmat också då hon inte har ätit på flera dagar. Hon får smärtstillande och medicin mot illamående med jämna mellanrum. Hon är så duktig och håller humöret uppe.....men hon har ännu inte kunnat kissa och har inte gjort det sedan igår förmiddag.

Vera får åka hem i kväll igen och då med djurambulansen. Hoppas nu bara att hon får igång kisseriet och att inga komplikationer tillstöter så att hon måste vidare till Bagarmossen.
Vera mår otroligt dåligt här. Bild från djurkliniken idag på morgonen precis innan droppet sattes in...Usch, det känns jobbigt att inte vara med henne själv men jag kunde ju inte åka  eftersom jag har valpen Casper. Han var jätteduktig igår då han var hemma ensam alldeles för länge egentligen medan jag var hos veterinären med Vera. Den här valpen har tydligen inga problem med att vara ensam för han går gärna och lägger sig eller roar sig själv i ett angränsande rum i stället för att vara med oss andra. Det är en otroligt lugn och trygg valp.. Min förra setter Eros var precis likadan när han var valp. Till och med katterna accepterade valpen på en gång eftersom han ignorerar dem.

Jag var ju tvungen att ta bussen in till apoteket idag och hämta ut Rimadyl tills Vera kommer hem. Det tog väl en timme ungefär fram och tillbaka och Casper verkade ha klarat det galant också. Jag är väldigt imponerad av hans trygga och harmoniska sätt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar